onsdag 29. november 2017

Brede gulvlister

Vi skal pusse opp et gammelt murhus med 2i takhøyde. Vi ønsker å fremheve takhøyden på best mulig måte og ønsker oss fine lister. Gulvlister har en nyttefunksjon - samtidig som de spiller en viktig rolle i innredningen av et rom.


Brede gulvlister får gulvet til å virke større. Noen vil ha rette, enkle og stilrene linjer. Andre vil ha oldemors stil med profiler og brede lister.

Og mange tar hensyn til huset de pusser opp, sier Storeide. Gjennomført og helhetlig bruk av listverk gir et pent og ryddig inntrykk av interiøret. Vi har listverk i serier med fot-, karm- og taklist, og lister til de fleste behov. Vårt store og komplette listsortiment består av en mengde ulike lister med listfamilier som passer sammen. I tillegg tilbyr vi ferdige dør-, vindu og foringssett.


For brede lister stjeler en del av romfølelsen. Hvis boligen har standard takhøyde inne – 2centimeter – bør du for eksempel ikke velge gulvlister som er . Brede og profilerte lister markerer en litt eldre stil, og ser fasjonabelt og solid ut. Har du et ønske om å holde det så enkelt som mulig, så velg uprofilerte lister til .

Det finnes i dag et godt utvalg ferdigmalte lister som er tilpasset systemet til flere av. Dette sporet korresponderer med tilsvarende leppe i utfôringen, det brede. Katarina fra Onlydecolove ønsket en endring på soverommet.


Se hvordan det ble når hun malte slik at hun fikk nye brede lister. Skal du ha høye fotlister, så lag dem selv. Dermed får du dem akkurat slik du vil ha dem. Med MDF og lister som fås i utallige varianter, kan du . Hos MAXBO finner du et stort utvalg av listverk og lister som passer din stil. MAXBO tilbyr et stort utvalg av lister tilpasset forskjellige stilarter.


Store, brede og profilerte lister kommer i mange utførelser. De passer godt i klassiske interiører, mens de smale og enkle listene passer godt i moderne, mer. På lager har de kun umalte, så da må vi male de selv.


I dag fikk vi høre noen som sa at brede gulvlister krymper og sprekker:tullerdu: Stemmer . Taklist Benytter i overganger mellom vegg og tak. En variant av taklister betegnes ofte som hulkil. Dette er vanligvis brede lister der det vil være et hulrom bak . Bør vi velge samme type lister i taket, langs gulvet og rundt dørene?


Om en velger brede gulvlister i samme farge og design som gulvet, så oppleves avstanden mellom gulv og tak som lavere siden gulvlisten låner noe av høyden . Avhengig av rommet forøvrig kan man velge samme farge på gulvlist , karmlist og taklist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.