tirsdag 31. oktober 2017

Hjulbolt moment

Har man trukket til med for lite moment, løsner hjulboltene. Tomasz Rybwa hos Møller Bil Romerike har lang erfaring med hjulbolter. HeiVåren er kommet og mange bytter til sommerhjulene i disse dager.

Da er det svært viktig at hjulmuttrene blir tiltrukket med rett moment. Når du skal trekke til hjulbolter/muttere skal det trekkes til med oppgitt moment, som varierer noe fra bil til bil (ligger ofte mellom 90-1nm.). Nøyaktig moment kan da ikke være sååå viktig på hjulbolter.


Når du skal trekke til hjulbolter/muttere skal det trekkes til med oppgitt moment, som varierer noe fra bil til bil.

Har noen momentet på hjulboltene for hånd? Det er jo ikke de største boltene, og gjengene er ikke spesielt grove, så da . For å gi de beste muligheter, jekker jeg først opp bilen slik at dekket så vidt slipper fra . Det understreker hvor viktig det er å etterstramme hjulbolter og muttere etter. Ved tiltrekning med momentnøkkel vil det anvendte momentet gå med til å. Nøkkelen bør kunne forhåndsinnstilles og løse ut på innstilte moment. Moment på hjulbolter - posted in Mondeo: Skal etterstramme hjulboltene på mine vinterhjul, men med hvilket moment?


Jeg er vant med å dra til Mhjulbolter, men har funnet ut at Fhar gått over til M14. Dette kan være greit å ta med i vurderingen når man .

Skal skifte til vinterdekk og lurte på hvor stort moment som er anbefalt på mutterne. Nm er det vanligste momentet på hjulbolter, men det varierer fra 7kg/m eller Nm til 14kg/m eller 1Nm. Thomashfh skrev: Var litt usikker på den Nøyaktige Nm der da, men kan man . Satte ned momentet med Nm, og da virket det mer normalt. Kjenner også til utrolig mange som som ha fått knekte hjulbolter på mange . Planlegger å handle meg moment staver til montering av dekk med muttertrekker, men hvilket moment er annbefalt ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.