tirsdag 31. oktober 2017

Dimensjonering bjelkelag terrasse

Bjelkelag er det som skiller terrassegulv og bakken. Veiledende maksimale spennvidder (m) for terrassebjelker med kvalitet C24. ORDINÆR TRELAST OG TERRASSE. Dimensjonering bjelkelag.


Velg styrkeklasse og senteravstand mellom bjelker.

Maksimal lysåpning (spenn) beregnes. En ny terrasse er meldepliktig, men hvorvidt du kan levere forenklet bygge- anmeldelse avhenger av. Alternativer for bjelkelag på mur. Vi anbefaler ett strøk med grå Osmose treolje eller Jotun Trebitt terrassebeis etter montering av gulvet. Feste bjelkene til dragere: Kapp lengden på bjelker og fest dem i. Bruker 2xi bjelkelag , cc 6 spenn på 7m og overheng på cm.


Så den skal være dimensjonert i godlaget.

På appen kan man dimensjonere både bjelkelag og terasser. Med en terrasse på bakkeplan er det ingen fare om den utsettes for telehiv eller ikke. Den er dermed underlagt gjeldende byggebestemmelser og bygges og må dimensjoneres deretter.


Både stolper og bjelker bør være trykkimpregnerte. Ikke overbygd terrasse og veranda regnes med. BYGGE TERRASSE SELV: Mange av oss drømmer om ny terrasse og.


CU Impregnert terrasse. Veiledened maksimale spennvidder (m) for terrasse bjelker med kvalitet C24. Sammenføyning av bjelker , dragere og stolper kan gjøres på måter, som vist på. Vi ser et økt behov for å utarbeide underlag for å kunne prosjektere bjelkelag med større. Prosjektering av trekonstruksjoner, Beregning og dimensjonering.


For at en terrasse skal tåle best mulig å bli utsatt for vær og vin bør bjelker , . Terrassen som sto her hadde 2xsom bjelkelag. Men er man påpasselig med dimensjonering , så trenger man ikke være det heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.