tirsdag 29. august 2017

Tømmermannspanel montering

Gå til Lagring og tips som bør leses før montering - Fagmessig montering er avgjørende for å sikre en kledning med lang levetid. Hvis du ikke benytter . Valg av tresort, type, profil. Moelven › Bygge og bo › Utvendig kledning Bufret Lignende Her finner du forslag til hvordan du kan montere ulike kledningsprofiler, både liggende og stående. Retning på spikerslag, høyde på lektene,.


Vindu med stående kledning.

En huskeregel når man skal montere kledning er at man skal spikre kledningen slik at den. Den vanligste typen stående kledning heter Tømmermannspanel. Montering av liggende kledning.


Legg et langt rettbord på høykant utenpå veggen for å sjekke at den er rett. Deler min frustrasjon med dere og håper på trøstende ord at det ikke er verdens undergang. Holder på med å bytte kledning på huset og har i . På tømmermannspanel og annen stående kledning var det tidligere vanlig å feste bordene.


Ved montering av kledning skal det ikke spikres gjennom to bord.

I Figur er anbefalt spikring vist for de forskjellige typene stående kledning. Det viktigste er at det ikke spikres gjennom to bord. I en liggende kledning monteres. Lektekledning montert på sløyfer og lekter. Foto: SINTEF Byggforsk.


Denne anvisningen omhandler utvendig, stående trekledning, med hovedvekt på . Liggende kledning har vært mest brukt. Endeved og andre ubehandlede flater må behandles umiddelbart etter montering. Bruk av håndverkere eller ikke - et godt sluttresultat avhenger av fagmessig godt håndverk. Nedenfor er listet opp noen grunnleggende . Stående kledning som gir en moderne fasade med smal skygge (4mm) ved montering.


Etter montering vil naturlig krymping gi litt større skygge mellom bordene. Viser skjøt i overligger i en tømmermannskledning på ikke værutsatt sted. I tillegg har kledningen en viktig estetisk oppgave, hvor utførelse og montering utgjør den bygningsdetaljen som påvirker husets utseende i størst grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.