onsdag 30. august 2017

Lydfelle ventilasjon

Jeg har kjøpt et hus med balansert ventilasjon (system air). Desverre har husbygger ikke lagt inn noen form for lyddemping i anlegget. For at det skal være et levelig støynivå kan ikke aggregatet gå på annet en laveste hastighet og selv da høres susing fra kanalene hvis ikke musikk eller tv står på.


Tekniske spesifikasjoner: Enklere for ventilasjonsmontør, færre deler. Løsningen bygger mindre, har rundere bøy og virker lydmessig positivt, spesielt ved forsert ventilasjon. Slipper å skru sammen lydfelle og ventilfeste.

Alt du trenger for å få et bedre inneklima. Norges største nettbutikk for ventilasjon. Makitech AS leverer komplette pakker for balansert ventilasjon med varmegjenvinning og det meste av ventilasjonsprodukter innenfor boligventilasjon. Vi har høyt fokus på kvalitet og service.


Som kunde hos oss kan vi garantere en trygg, hyggelig og lønnsom netthandel. Produktene i Akustikk omfatter et komplett program av lydfeller som gir et stille og behagelig inneklima. Produktsortimentet omfatter sirkulære-, rektangulære-, rette-,. Bygger noen rom i kjelleren og har lydisolert relativt godt med vegger og tak med lydhimpling osv, men siden det også er på vei installering av balansert ventilasjon er jeg bekymret for lyd fra ventilasjonsvifta og internt mellom rommene via .

Et kanalnett i et ventilasjonsanlegg lydisoleres innvendig ved at deler av kanalene isoleres samtidig som at lydfeller monteres på utvalgte steder. En lydfelle fungerer på samme måte som en lydpotte på en bil. Lyden “spises opp” ved at en stor del av lydbølgene trenger gjennom overflaten til det lydisolerene materialet og . Jeg bor i et rekkehus over 2. Alle varmen forsvinner opp. Derfor driver jeg å tester ut en ventilasjons vifte som drar varmluft ne slik at jeg får sirkulasjon på luften.


Det fungere kjempe bra, men det bråker litt, vet ikke om det er selve suget eller . Vekt: gram Volume: l Tollstatistikknr. Lydfelle for sirkulær anslutning. Våre lyddempere har anslutning for spirostandard.


De er lettmonterte og demper effektivt lyd til kanal. For installasjoner som har høye krav til demping til kanal, kan to lydfeller med fordel monteres . Luftstrøm fra rom med tilluft til rom med avtrekk skjer vanligvis via spalte i dørkarm eller terskelfrie dører. Alternativt kan denne overstrømmingen skje.


Brukes som avslutning av grenkanal i oppholdsrom, der luftmengden krever en ventil med dim Ø125mm. Grenkanal og lydfelle har da en dim på Ø1mm, mens ventilen er Ø125mm. Ny serie ventilfester som har mange fordeler: Enklere for ventilasjonsmontør, færre deler . Det bør formes slake krumningsradier som gir mindre luftmotstand og bedre ventilasjon.

Kanalene må ikke belastes slik at de blir fiatklemt. Påse at kanalene monteres slik at krumningsradien blir : rm . Det handler om å prate med kunden og visualisere mulighetene. For eksempel er lydfeller et tilbakevendende problem, men de kan vi kanskje gjemme over et garderobeskap, sier Gaase. Dessuten mener han det er viktig å få fram at balansert ventilasjon handler om tre ting: Å sørge for frisk luft, håndtere . Dimensjoner: Ø1– Ø160.


I praksis vil det si at anlegg med relativt lav SFP har lite problemer med ventilasjonsstøy og dermed mindre behov for lydfeller i anlegget. De fleste anleggene i Operaen har en SFP rundt ved maksimal luftmengde. I tillegg har de behovsstyring slik at det i gjennomsnitt blir rundt 5. Passivhuskravet er 5. Eg holder på å bygga kino i mitt nye hus med Villavent boligventilasjonsanlegg.


Har lest masse på forumet og ellers på nettet om ventilasjon på kinorom, men har ikkje funnet noko svar på kva type lydfeller ein må velga og evt andre tiltak ein kan gjer for å best mulig unngå at lyden forplanter seg gjennom . Tegning rektangulær lydfelle vinkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.