mandag 31. juli 2017

Byggeforskrifter tilbygg

Byggesøknad og byggeforskrifter. Planlegger du tilbygg , påbygg eller ny garasje? Da må du først finne ut hvor mye du . Bufret Lignende Har du lyst på tak over inngangspartiet ditt, sykkelen kan få bo og søpla eige skur.


Eller kanskje du ønskjer deg terrasse? Har du planer om garasje, tilbygg eller påbygg, men vet ikke hvor mye du har lov til å bygge på tomta di?

Ny nettløsning skal gjøre det enklere . Artikkelen gir informasjon om de regler som gjelder ved innsendelse av byggesøknad for tilbygg innenfor tiltaksklasse 1. Spørsmål eller kommentar til innholdet? Hvilke tilbygg er unntatt søknadsplikt og hvilke må du søke om? Når du skal bygge tilbygg til bolig er det tre ulike kategorier som er aktuelle.


For hus- og hytteeiere som går med planer om et tilbygg , om å sette opp et lite uthus eller bygge et gjerde på tomta, er det svært viktig å gjøre seg kjent med de. Jeg har hørt rykter om at hvis en skal bygge ut boligen så er det gjeldene dagens byggeforskrifter som gjelder. Dvs at hvis at hvis jeg skal bygge et tilbygg på la . Dette tilbygget må være fire meter eller mer fra nabogrensen.

Tilbygg på maks kvadratmeter. Ny unntaksbestemmelse: Du slipper å søke om tillatelse til å bygge mindre tilbygg som ikke inneholder rom for varig opphold eller beboelse, . En annen viktig endring i byggereglene innebærer at du kan oppføre mindre tilbygg på egen eiendom uten å søke til kommunen. Eksempler på tilbygg som er unntatt søknadsplikten er for eksempel balkong, veranda og lignende, åpent overbygget inngangsparti eller ved- . Informasjonsarkene gir en sammenstilling av byggereglene for ulike byggetiltak.


Hva må være i orden for at du skal kunne bygge garasje eller små tilbygg uten . Tiltaket må heller ikke komme i strid med annet regelverk. Når en frittliggende bygning eller et tilbygg unntatt fra søknadsplikt er ferdigstilt skal . Med forenklingen er det blitt enklere og mindre kostnadskrevende for boligeierne å sette opp garasjer og tilbygg. Det er blitt enklere for . Blant de andre forslagene til forenklinger er at tilbygg på inntil kvadratmeter som ikke skal brukes til beboelse, kan oppføres uten søknad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.