torsdag 29. desember 2016

Legge ferdigplen på høsten

Selv om vi har vært heldige å ha en lang og fin sommer på østlandet, så merker vi at høsten kommer snikende. Dagen blir kortere og temperaturen synker. Mange kunder ringer oss og spør om det nå er for sent på året å legge ferdigplen.


Vi kan berolige dere med å slå fast at nei, det er ikke for sent å legge ferdigplen nå. Utenfor hagen er det høst , folk går med skjerf og støvletter i gatene, men innenfor hagegjerdet er det hagesesong helt til telen har tatt skikkelig tak i bakken.

Faktisk kan ferdigplen legges helt til snøen kommer. Eller etter, dersom man kjøper importplen fra England. Det kan være fordelaktig å legge plenen på høsten : da unngår du tørke og frøugresset spirer mindre.


Prisene på ferdigplen varierer etter hvor mange kvadratmeter plen du skal legge. Hvor tidlig på våren kan man legge ferdigplen (Østlandet)? Jeg har vært med på å plante både tidlig på våren, midt på sommeren og sent på høsten og det har da gått bra med alt sammen så vidt jeg kan se.


Villahager, parker og idrettsplasser er kanskje de mest kjente bruksområdene for ferdigplen. Ferdig med hagearbeidet for i år?

Selv om kalenderen viser november kan du fortsatt legge ferdigplen. Skal du legge plen, er dette årstiden å gjøre det på. Du kan velge å så plen selv, da går du frem på denne måten.


Jon Atle Repsta produktsjef for såvare, og Anne-Sofie Odden Nordstrøm, butikkselger . Har vi hørt noen uttale, og vi må. Det er en del forberedelser som må til før man legger en ferdigplen. For at ferdigplen skal rotfeste. LEGGEANVISNING FERDIGPLEN. UNDERLAG: Forarbeidet er det.


TORV: Forarbeidet må være klart. Kalk tilføres etter behov . Det er ikke vanskelig å legge ferdigplen , det er som å legge et puslespill der du kan skjære til brikkene selv, sier Bugten. BEGYNN MED RAMMEN: Det kan være smart å. Løv og langt gress fjernes om høsten for å unngå at plenen bli kvalt om vinteren.


Om våren gir raking lys og luft til nye skud sier . Sv: Hvor sent kan man legge ferdigplen ? Vi la akkurat mer plen, og han som la det sa at den må vannes hver dag (kveld) i dager, og deretter ansees den som etablert.

Så høst er nok fordelaktig ja. Generelt: Østfold Gress sin ferdigplen er en allsidig kvalitets torv, som er spesialkultivert for å lage et fremragende, lavt voksende og grønt utseende. Gresset er lett å vedlikeholde, slitesterkt og fritt for ugress. Gresset ser fremragende ut dagen det blir lagt, og ved god skjøtsel vil fortsette å opprettholde et flott utseende i . Trekk neste rull godt inntil. Vi selger også gjødsel og.


Sliter du med ugress og mose og får ikke såingen av gress til å fungere? Da bør du vurdere å legge en ferdigplen som gir hagen din frodig og grønt gress. En lekker, grønn plen er som en fin ramme til huset ditt. Vi har tatt en prat med gartner Hilde Poppe hos Plantasjen og fått de beste tipsene til hvordan du kan få en frodig og grønn plen utenfor det nye huset. Hva er det første man bør gjøre?


Sørg for at jordlaget er ganske jevnt. Fjern store steiner og ugress. Hvorfor legge ferdigplen i stedet for å så plenen selv? Den største fordelen er etter vår mening at du kan begynne å bruke plenen mye tidligere om du velger ferdigplen enn om du sår plenfrø.


Foretrekker ferdigplen og har brukt det allerede på deler av hagen. Også skal du jo dra over med baksiden av jernriva når du har såd så da legger frøene seg litt mellom jorda og blir lettere liggende. Så selvfølgelig ikke særlig resultat den høsten , men sommeren etter var da plenen i god gang. Har du spørsmål i forbindelse med legging av ferdigplen ? LEVERANDØR AV FERDIGPLEN.


Vi leverer derfor ruller med ferdigplen fra mai og helt til slutten av oktober. Plenen bør klippes første gang så fort den har rotfestet seg og begynner å gro, vanligvis etter ca. Siden bør den klippes minst en gang pr.


Klippehøyden må ikke være . Det er ingen forskjell i forarbeidet om du velger å så eller legge ferdigplen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.