fredag 29. april 2016

Hvor lenge må maling tørke

Ekspertene ramser opp de vanligste feilene folk gjør når de maler innendørs. Slik maler du riktig inne. Det står på baksiden av malingsspannet :) Du må muligens plusse på litt ekstra ti for nå som det ikke er veldig varmt lengre kan det ta lengre tid å tørke malingen.


Hvor lenge skal grunning og maling tørke ? Hvorfor må maling tørke så lenge som det står? Flere resultater fra forum.

Taket er malt og må maskeres, samt noen hjørner siden halve rommet skal ha en annen farge. Vannbasert maling tørker normalt på timer, i tillegg inneholder den svært lite skadestoffer. Jeg malte et rom i fjor. Tok strøk på en dag(begynte ganske tidlig), og sov i rommet samme dag. Selve veggene ble malt for ganske lenge sida, men vi har.


Fikk du ikke unnagjort malerjobben i sommer? Det er fortsatt ikke for sent, men husk å sjekke værmeldingen. Høy luftfuktighet er best.


Påstrykningen trenger tid til å flyte ut og herde, sier Knutsen.

Maling bør tørke sakte. Ja, jeg er helt amatør og grønn. Hvordan få bort malingen fra hendene? Skal jammen bruke plastikkhansker neste gang jeg leker meg!


Brukte zalo, men det tok jo en halv flaske før hendene var nesten normale igjen. Vent med å male til veggen er tørr for morgendugg, og gi malingen tid å tørke før dugget kommer tilbake på ettermiddagen, råder Myrland. Jo mer fuktighet som finnes i luften, jo langsommere malingen tørker , som væsken i malingen vil fordampe langsomt. Et rom malt med vannbasert maling i tørre Arizona vil tørke minst dobbelt så fort som på samme rom malt på en regnfull dag i Oregon. Så lenge du søker samme farge og type maling , trenger du bare å vente til malingen virker tørt.


Du kan se om malingen er tørr ved å undersøke glans. Ser det ut selv, er malingen tørr. Hvis det vises blankere i visse områder, bør du vente lenger. Svar: Ja, så lenge underlaget er rent, fast og tørt kan du male med både DRYGOLIN ULTIMAT og OPTIMAL.


Spørsmål 7: Kan man legge Drygolin Oljemaling (white spirit-tynnet) utenpå en vanntynnet maling eller omvendt? Ha ikke for dårlig tid mellom behandlingene, la strøkene tørke godt for et bedre sluttresultat. Hvis du sliper på grunningen, merk med blyant hvor du har slipt, og flekkgrunne de stedene. Tørketiden for gulvmalingen eller gulvlakken er avgjørende for hvor holdbart resultatet blir.


Stikkordet er herdetid. Ikke mal på kalde flater.

Hvor varmt det er i underlaget og hvor lenge malingen må herde, er to viktige faktorer å ta hensyn til når du skal male innendørs. Spesielt viktig er herdetid og temperatur ved bruk av . En typisk feil jeg legger merke til er innsøkk der hvor spikeren har vært. Maler du for tidlig etter en regnskur, stenger du fukten inne i stedet.


Skal du oppnå den vaskbarheten og slitbarheten som produsenten lover, gjelder det å la det tørke like lenge som. En grunnet vegg tørker raskere enn en ubehandlet vegg, og alt tørker raskere i sol og vind enn i overskyet vær, fortsetter byggmesteren. Vasker du veggene grundig og fjerner alle løse flak før du begynner kan det ta flere år før må male veggen igjen.


Alt starter med vask, og da er stikkordene rent, tørt og fast - det er det viktig å legge seg. Den store forskjellen mellom maling og beis, bortsett fra fargen, er hvor lenge det varer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.