onsdag 24. februar 2016

Radonverdier

Kartene viser hvilke områder der det er større sjanse for forhøyede radonverdier i bolighus. De er basert på kunnskap om geologiske forhold og . RADONVERDI : Resultatene i fersk rapport viser at andelen boliger med radonverdier over maksimumsgrensen i Vestfol er høyere enn . Vi opplever i disse dager at antall henvendelsen øker . Anbefalte grenseverdier for radon.

To hus rett ved siden av hverandre kan ha helt forskjellige radonverdier i inneluften. Det som kan være vanskelig, er å få folk til å gjøre tiltak dersom de har høye radonverdier i boligen. Typiske spørsmål og svar om radon. Om hva radon er og hvordan vi måler og forebygger radonproblem i bygg.


Radonverdier i nordiske hus høyest i verden. Høye radonverdier i Bergen. Det er kartlagt høy radioaktivitet i granittene innenfor tett befolkede områder sørvest for Bergen sentrum.

Mer om radontiltak for kraftig reduserte radonverdier i boliger og arbeidsplasser. Målte skyhøye radon- verdier. Helseskadelig radongass opptil 37. Jønsberg videregående i høst. Radon er en usynlig og luktfri gass, som dannes kontinuerlig i jordskorpa.


Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav, og helsefare oppstår først når . Norges geologiske undersøkelse (NGU) har gjennomført flymålinger over Vestlandet for å kartlegge naturlig radioaktivitet. Det er påvist store mengder radongass på et lærerrom ved Atlanten ungdomsskole. Lærerne er bekymret både for egen og elevers helse. For høye radonverdier i boligen kan føre til lungekreft.


Målinger som er utført i Hvaler kommune viser at Hvaler ligger i et område med høye radonverdier. Statens strålevern og Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler tiltak . Nå vil trolig skyhøye radonverdier i en kulturskole i Östersund i Sverige føre til at skolen stenges. Ingen stor fare for elevene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.