mandag 5. oktober 2015

Hvordan fuge fliser

Murmester Jan viser deg hvor enkelt det er å fuge fliser i tørre rom. Abonner på vår kanal for å se. Perfekte fuger er nødvendig for et perfekt flislagt rom. Her ser du hvordan du gjør det.


Her kan du se SILVANs gør-det-selv vejledning til hvordan du fuger gulvfliser med hhv.

Video fra ADDA Byggkjemi som viser deg flislegging av våtrom. Våtpressede fliser kan variere litt i størrelsen, og ofte brukes bredere fuger for å justere eventuelle skjevheter ved legging. Det finnes ingen regler for hvor brede fugene skal være, men store fliser har som regel større fuger enn mindre fliser. Fugestørrelsen er som regel litt bredere på uglasserte klinkerfliser.


Fugemasse er sementbasert pulver som blandes ut i vann. Den trenger litt tid på å svelle før den kan påføres. Vær oppmerksom på blandingsforholdene, for det trengs vesentlig mindre vann enn ved blanding av flislim.


Siden fugemassen ikke bare skal fylle mellom, men også skal feste til materialene, er det nesten alltid en kombinasjon av liming, tetting og fuging som skal gjøres.

Problemene og løsningene er derfor ofte de samme uansett . Dette er ikke et ba men fant ingen annen kategori som passet. Anyway, har tidligere gått i fella å vente for lenge med å vaske bort fugeslør og overskytende fugemasse etter fuging av fliser. Vil ikke gå i samme fella igjen. På Adda Perlefug står det at flisene vaskes når fugene ikke lenger er bløte.


Når fugene er overflatetørre, men ikke herdet (se herdetid på emballasjen), løsnes den overskytende fugemasse på flisene med en fuktig svamp. Overflaten kan deretter rengjøres med en fuktig oppvridd svamp og fugene formes. For å unngå luftblærer i fugene føres sparkelen diagonalt på flaten i begge retninger.


Påfør fugemasse på mindre områder, og tørk bort overflødig masse med en våt svamp etter hvert. Velg riktig flis til ditt bruksområde. Oppussing av hjemmet ditt er en spennende og krevende prosess.


Her viser vi deg hvordan du gjør det - trinn for trinn. Det er mange valg som… Continue Reading. Av: Solveig Grande, 23.


Rør i fugemassen igjen og dra fugemassen utover med et fugebrett slik at det er tett med fugemasse mellom flisene. La fugemassen tørke litt .

Skal du fjerne silikon eller legge ny på badet? Få tips til hvordan du bruker fugepistol og fem enkle steg til hvordan du kan fuge med silikon her! Vi ser på tre typiske feil når du legger fliser , og viser hvordan du unngår dem. Hvis du har fliser som lyder hule når du slår på dem, er de sannsynligvis lagt med for lite flislim. Hvis du noen gang har glemt å tørke vekk det gråaktige fugesløret fra nylagte fliser , gjør du det aldri igjen.


Legg gjerne opp flisene tørt for å se hvordan man kommer ut med tanke på kapping. Oppmålingen du gjør legger grunnlaget. Valg av Flis , Mosaikk og Fugefarge.


Når du skal velge fliser og fugemasse over kjøkken benk er det selvfølgelig viktig at man velger det som passer best for deg når det gjelder farge og design. Skal flisene nå opp til et underskap, må du på tilsvarende måte prøve ut hvordan utgangen blir øverst. Bruk fugesnor eller finn et egnet avstandsstykke (f.eks. en tynn list) som løfter underkant av nederste flisrad 5–mm fra benkeplaten. VASKE FUGER: Med jevnlig renhold kan du hindre at fugene mellom flisene blir soppbefengte. I områder hvor soppvekst ikke bør forekomme kan det velges andre fugeløsninger f. Noen som har erfaringer med etterfuging?


Har lest at man kan bruke en fugekrafser og fjerne det øverste sjiktet på fugene, for så å legge i ny fugemasse på hele gulvet. Last ned ” Fliser kan du legge selv” for å finne frem til punktet ca. Prøv deg frem ved å legge flisene løst på kjøkkenbenken med fugesnor eller flisekryss mellom. ARMIFLEX eller FUGEFOR.


STERKER kan tilsettes fugemassen for mindre vannsug og bedre elastisitet i fugene. Normalt kan fuging påbegynnes etter ett døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.