mandag 30. mars 2015

Slamavskiller dimensjonering

Prinsipptegning av en liggende slamavskiller med tre kamre. I tillegg til standarden, bør slamavskillere prosjekteres, dimensjoneres og . Dimensjonering av slamavskillere gjøres iht.

Slamavskiller dimensjoneres i klasse B, med tømming min. Slamavskillere for privatkunder, næring og offentlige kunder. Slamavskiller benyttes som forbehandling for et hovedrensetrinn, eller som eneste rensetrinnz.


Vannhastighet må være mindre enn cm/sek!

Avløpsforskriften krever at et anlegg dimensjoneres for det antall mennesker som kan. Norske VA-forskrifter har også krav til hvor stor slamavskiller som er . Drøfting av dimensjonering av slamavskiller med eget slamlager. TA—515/2l når det gjelder dimensjoneringen av slamavskillere for mindre anlegg, og målset- tingen for. Retningslinjer for dimensjonering av slamavskil-.


Basal slamavskiller er produsert i betong som er et solid og miljøvennlig materiale. Slamavskiller(Større slamavskillere dimensjoneres etter behov).

Dimensjonering av slamavskillere er beskrevet i VA-miljøblad nr. Tidligere krav om at slamavskillere for mindre avløpsanlegg skal ha. Slamavskilling og infiltrasj on av gråvann pâ hver enkelt hyttetomt. Det kan leveres skjøteringer på cm og 1cm . Dimensjonering og valg av riktig slamavskiller alene eller i kombinasjon med renseanlegg eller infiltrasjon er avgjørende for at systemet skal fungere etter . SLAMAVSKILLERE OG TETTE TANKER, OG FOR AVFALLSGEBYR. Slamavskillere som er dimensjonert etter gjeldende forskrifter og tilkoblet boliger med . Slamavskiller og støtbelaster plasseres mest mulig gunstig i forhold til atkomst.


PROSJEKT: KURS DIMENSJONERING OG DRIFT AV STORE SLAMAVSKILLERE Kommune: TRANGVIK Avløpsområde: SLAMAVSKILLER LILLEVIK Dato: . Avløpsvannet skal føres gjennom en slamavskiller som dimensjoneres etter. Slamavskiller prosjekteres, dimensjoneres og etableres i samsvar med VA-miljøblad. Harmonisert standard for prefabrikkerte slamavskillere, NS-EN 12566-1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.