mandag 12. april 2021

Støtte til vedovn

Støtte til vedovn, etterisolering, nye vindu, varmepumpe og solvarme fra Gol. Løten kommune gir tilskudd til utskifting av gamle vedovner med 30kr per . Derfor gir Klima- og energifondet støtte til utskifting til nye, rentbrennende vedovner.

Støttesatsen er 0kroner innenfor Ringvei og 5kroner utenfor . Enova gir nå pengestøtte til å bytte ut parafinovn med en rentbrennende vedovn. Ingenting å hente fra staten om du vil bytte ut din gamle, forurensende ovn. I Oslo kan du få støtte fra kommunen dersom du bytter til en rentbrennende og miljøvennlig vedovn.

Er planen å bytte ut en vedovnen, får du i enkelte kommuner økonomisk støtte til dette. Dersom du vurderer å bytte ut din gamle vedovn, bør du sjekke med kommunen din hvorvidt du kan få støtte. Ikke-rentbrennende ildsteder som åpne peiser, . Hva bør du tenke på når du kjøper peis eller ovn?


Et godt eksempel på tiltak er støtte ved bytte fra gammelt til nytt ildsted. Som et tilbud for å bedre luftkvaliteten kan kommunen gi tilskudd for å skifte ut et gammelt ildsted. I budsjettet er det for 20satt av til sammen mill.


Norsk Ved har i mange år arbeidet for at folk skal få skal få statlig støtte ved utskiftning av gamle forurensende ovner til nye, energieffektive og reintbrennende . Da bør du bytte den ut med en rentbrennende vedovn.

I Oslo og flere andre kommuner kan du få tilskudd på inntil . Det er vanlig at vedovn-tilskuddet ligger på rundt 30kroner. Du kan også søke om støtte fra Oslo kommune til enøktiltak som ikke står på . Og når Oslo kommune i tillegg gir inntil 6. Det er koseligere, og vi har en lukket vedovn oppe på loftet. Nå har du rett til å få tilbake penger for bio-ovn med vannkappe. Oljekaminen må erstattes med en eller flere av varmeløsningene - vedovn, luft-luft varmepumpe eller pelletskamin. Kostnaden til disse varmeløsningene inngår . Vedfyring gir dårlig luftkvalitet i Oslo.


Nå dobler kommunen støtten til utskifting av gamle vedovner. I tillegg kan du få økonomisk støtte til rådgivning for å finne det. I tillegg anbefaler vi en rentbrennende vedovn for energisikkerhet og ekstra . Fredrikstad kommune utbetaler pant hvis du bytter ut en gammel vedovn med. Løten kommune gir tilskudd til utskifting av gamle vedovner med 30kr per ildsted inntil per husstand.


Lillehammer kommune er opptatt av å bedre luftkvaliteten i sentrum, og ønsker at gamle vedovner skal byttes med nye, rentbrennende ovner. Vedovn er en miljøvennlig punktopp-varmingskilde som gir mest varme i det rommet. Enova gir ikke støtte til investering i vedovner, men fra januar 20gir. Bor du i Oslo kan du altså få støtte på noen tusenlapper til installering av en rentbrennende vedovn eller oppgradering av det ildstedet du . Anskaffer du en bio-ovn med vannkappe, for fyring med ved eller pellets, kan du motta økonomisk tilskudd fra Enova. Jeg støtter innføring av pant på vedovner, det er et godt tiltak.


Jeg regner med at det er flertall for dette, sier leder i kommunalstyret for levekår, . Her kan du få opptil 60kroner i støtte til å skifte ut din gamle forurensende vedovn, borettslag kan få støtte til solceller på taket eller utfasing . Endelig gis det også støtte til rens og fjerning av oljetank, hvis du samtidig investerer i en. Bio-ovn med vannkappe kan kombineres med utfasing av oljekjel og . Din gamle vedovn kan gi deg 50kroner i pant dersom du skifter. Per idag dekkes ikke utskiftning av vedovn av Enovas støtteordninger.


Flere kommuner gir støtte til skifte av gammel vedovn til en ny mer effektiv og . Har du kjøpt vedovn etter 19er du allerede sikret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.