fredag 26. februar 2021

Rengjøring av parkett

Parkett er et unikt og levende materiale. Det er svært avgjørende for parkettgulvet sin levetid at gulvet blir vasket og rengjort på en riktig måte. Som en ekstra bonus er de også meget lette å holde rene. De fleste tror at man skal bruke vann ved rengjøring av . Feilaktig rengjøring av parkett kan ødelegge et nytt tregulv i løpet av kort tid.


Bruk ikke grønnsåpe til rengjøring av parkett. Den mest vesentlige faktoren for tilsmussing og slitasje av et tregulv er skitt som kommer utenfra, som san vann og salt. IKKE VANN PÅ PARKETTEN: Moderne parkett tåler i liten grad vann.


Rengjøring skal helst foregå med en tørrmopp, eller i nødsfall med en . Rengjør man parkettgulvet på riktig måte kan man nyte et vakkert gulv i. TØRRVASK FOR TRE: Vasker du parketten med noe annet enn . Over tid bør denne overflaten rengjøres og vedlikeholdes på en jevnlig basis. Dørmatter hjelper til å unngå småskader i parketten. Se hva du heller bør bruke når du skal vaske parketten.


Parketten rengjør du best med en tørrmopp. Her får du tips og råd om hvordan du rengjør lakkerte tregulv og parkett riktig - slik at det holder seg pent i .

Lacquer er en en-komponent vannbasert polyuretan/akryl-finish for tre- og parkett-. Generelt om rengjøring og vedlikehold av tre- og parkettgulv. Tregulv skal beskyttes mot smuss og søle fra fottøy. Det bør derfor alltid være en stor og god . Etter oppussing har vårt lakkerte parkettgulv blitt dekket av et fint sement/betongstøv, som vi ikke har greid å fjerne.


Overflaten til tregulvet avgjør hvordan du best vasker parketten. Ved daglig rengjøring av lakkerte gulv, behøves normalt kun tørre . Et parkettgulv blir fort ødelagt hvis det brukes mye vann ved rengjøring. Vann trenger ned i skjøtene og parketten kan svelle. Vi har pusset opp huset og skal snart ta i bruk vår nye olja hvitpigmenterte eikeparkett. Noen dråper Zalo i vaskevannet og godt oppvridd . Det kan du, men du bør være obs på at parkett ikke tåler mye vann og må vaskes.


Tørrmopping fungerer derfor fint til daglig rengjøring av gulv, og det finnes to . Selv har jeg ikke parkett enda, men tror jeg kommer til å bruke mopp. Her i leiligheten jeg leier er det parkettgulv og har et spm. Vet at det ikke skal vaskes som vanlige gulv.


Butikken jeg kjøpte parketten fra selger 5l såpe til 200kr. GULVDEAL TV gir deg det viktigste du må vite om rengjøring av parkett og laminatgulv. En dampvasker kan brukes på lakkerte og forseglede tregulv som for eksempel likkparkett. All annen rengjøring av parkett og lakkerte gulv anbefaler Berthelsen at bør utføres med en tørrmopp eventuelt en lett fuktig mopp hvis gulvet er . Dersom det kommer vann på parketten, så sørg for å fjerne det så fort som mulig.


Test deg selv: Har du et normalt forhold til rengjøring? Bona Spraymopp – raskere og enklere rengjøring. Renhold av parkett er viktig for å forebygge stygge merker på gulvet og kan bidra til å minke behovet for større vedlikeholdsgrep som for eksempel sliping.


Du bør faktisk vaske parketten med vann så sjelden som mulig. Til daglig er det nok å støvsuge eller tørrmoppe gulvet. Denne dokumentasjonen gjelder for BerryAlloc Parkett. Bruk aldri mye vann ved rengjøring av parkett!


Optimal rengjøring helt fra starten av er naturligvis like viktig. Især når det gjelder gulv av høy kvalitet, slik som parkett, laminat eller kork, bør .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.