fredag 29. januar 2021

Trappeformel

Bruk trappeformelen for å få god stigning på trappa Bilde: iStockphoto. Det finnes en såkalt trappeformel som du kan følge for å få en . Trappeformelen er avledet av gjennomsnittlig skrittlengde. I en slak terrengtrapp med lave opptrinn og lange inntrinn går en noe raskere, derfor bør en øke 62 . BufretLignendeTrappeformel: inntrinn og opptrinn 420mm 4Trappeformelen. Hovedregelen er at forholdet mellom inntrinn og opptrinn i trapper med normal stigningsvinkel . Hensikten med oppgaven er at elevene skal gjøre målinger og teste ut trappeformelen på ulike trapper på egen skole for å sjekke at de tilfredsstiller kravene til .

For å få en god trapp å gå i skal det være et visst forhold mellom bredden og høyden på trinnene, det vi kaller for inntrinn og opptrinn. Trappeformelen blir brukt til å bestemme sammenhengen mellom inntrinn (i) og opptrinn (o) i en trapp. Ved vanlige trapper kan sammenhengen mellom . Trappeformelen er basert på gjennomsnittlig skrittlengde.


Formelen blir da: x opptrinn + inntrinn = 63±cm. Denne videoen viser hvordan vi kan regne ut inntrinnet i ei trapp når vi vet hvor stort opptrinnet er, slik at.

Trapper som utføres i samsvar med trappeformelen, opptrinn + inntrinn. Viktigst av alt er kanskje likevel stigningsgraden på trappa. Den er en kombinasjon av både trinnhøyde og trinndybde. Det finnes en såkalt trappeformel som du . For å finne ut det ideelle forholdet, brukes gjerne trappeformelen: x høyden på opptrinnet + x lengden av inntrinnet = +/- cm.


Det finnes en tommelfingerregel for hvordan man lager en trapp som er naturlig å trå i. Det er at inntrinn pluss to ganger opptrinn skal være ca . Her kan du få tegnet og beregnet en trapp etter trappeformelen med de verdier som du oppgir for trappen. Trappen tegnes i planet hvor hvert trinn . De av dere som har bygd trapp vet at det er noe som heter 'trappeformelen', som forteller at x opptrinn + x inntrinn = cm. Trappeformel - komfort Der er visse regler der bør overholdes når man dimensionerer en trappe. Forholdet mellem trinhøjden H og trinfladen B bør så vidt muligt . DelDittBygg: Trappeformler Etiketter: antall trinn, grader, inntrinn, inntrinnet, opptrinn, skrittlengde, stigning, trapp, trappeformel, trappehøyde, . Det finnes en såkalt trappeformel som du kan følge for å få en. Stigning = Lodret mål fra overkant til overkant trin.


Grund = vandret mål fra forkant til forkant trin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.