fredag 30. oktober 2020

Rømningsvei

Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted. Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle . Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til det fri. Boliger med flere bebodde etasjer må ha alternative rømningsveier i . Teknisk forskrift krever sikkerhet ved brann.

Vindu eller balkong kan være alternativ rømningsvei fra øvre plan. Avstanden fra nedkant av vinduet eller fra balkongen til planert terreng kan maksimalt være 5 . Alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til . Forskriftstekst med veiledning . Når det brenner er det viktig at alle som oppholder seg i bygningen kommer seg fort ut. Snakk med familien om hvordan dere skal opptre ved . Ved gruvearbeid under jord skal det være adgang til overflaten gjennom minst to atskilte utganger. Disse skal være solid bygd og lett tilgjengelige for .

Jeg bor på en internatskole og har ett alenerom. Hoveddøren leder ut til en lang gang, der det . Må man alltid ha et vindu som er godkjent som rømningsvei på et soverom? Jeg har et soverom i dag som befinner seg i en kjeller hvor det er . Du kan her lese om kravene til rømningsvei. Ved en brann er det viktig at alle som oppholder seg i boligen kan komme raskt ut.


Her er reglene for rømningsveier : . Et byggverk må utføres slik at de mennesker som oppholder seg i eller på byggverket under brann kan rømme eller bli reddet til sikkert sted . For å få et vindu godkjent som rømningsvei , skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent. Alt du trenger å vite om etterlysende skilt for merking av rømningsveier , nødutganger og utstyr for førstehjelp. Her får du hele oversikten. Eier av ethvert brannobjekt skal sørge for at rømningsveiene til enhver tid dekker behovet for rask og sikker rømning.


Det er flere faktorer som spiller inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.