mandag 2. mars 2020

Maling av panel

Malte panelvegger ser fint og delikat ut. Ofte er maling av panel alt som skal til for å få et rom til å se helt nytt ut. Paneler må ikke slipes frie for lakk eller maling, eller annen form for behandling så lenge overflaten ikke flasser. Denne bruksanvisningen gjelder for gulnet panel. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere striper med umalte områder.


Maleren viser hvordan du maler en innervegg med panel med perfekt resultat. Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel, nikotin eller andre misfarginger må det grunnes med kvist- og sperregrunning for sperring/isolering. Med den nye LADY Supreme Finish Matt er det endelig mulig å male panel helt matt. Interiørblogger Ingrid har testet den nye malingen.


Den definitive måten å skjule misfarget panel er å male det. Et par strøk maling på mørk og gulnet panel åpner rommet og gjør det lysere i tillegg til at det vil øke . Det er enkelt å male det gamle furupanelet, bare du gjør forarbeidet. MODERNE PANEL: Det dystre furupanelet blir som nytt med maling.


Slutten av vinteren og de tidligste vårmånedene er den beste tiden å male panel på.

Skal til med å male trappegangen i et gammelt hus som vi restaurerer. Men så lurer jeg på om jeg må vaske panelet i noe før jeg hiver meg i . Jeg holder på å male panel i disse dager og lurer på om jeg skal benytte meg av rulle (ganske bred) eller pensel. Ber du om å få maling til panel eller list, bør du spesifisere at du ikke har brukt slik maling før, slik at du får med deg det riktige utstyret hjem. Går du å venter på at du skal bestemme deg for å male panelet. Vel, det er bare å få det gjort, det er ikke så innmari . En cm rull for jevne flater kan brukes til all påføring av maling på panel, lister, sprosser og mindre flater innendørs.


Malt panel i taket gir rommet et lyst uttrykk, men mange kvier seg for å ta fatt på en slik malejobb. Hvis panelen er helt ny, vurder om den trengs å vaskes. Gammel ubehandlet panel må alltid vaskes før maling. Vask panelet med Forvask, skyll og la tørke. Påfør Original Kvistlakk, strøk, på alle kvister.


Beckers Panelgrunn inneholder kvistlakk, sperre, grunning og toppstrøk, og kan brekkes i flere farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.