mandag 6. januar 2020

Svartsopp inne

Hvis du oppdager svertesopp inne i huset eller leiligheten bør den fjernes. If Boligsjekk gir deg gode råd for å redusere faren for vannlekkasjer, sopp , . Svertesopp er en betegnelse på sopp som danner blå til svarte misfarginger på treverk. Oppdager du svertesopp inne i huset eller leiligheten bør dette fjernes.


Mange kaller alt dette for svartsopp , og altfor mange tror at svartsopper uskyldige.

Ved spørsmål om vekst av muggsopper inne tar noen firmaer luftprøver og . Unngå å tørke klær inne , dette fordi våte klærne avgir fukt i luften. De kan spise mange forskjellige organiske stoffer, som papir, skinn, hår, brø kjøtt, fett osv. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp , bakterier, midd og alger i innemiljøet. Tre av ti boliger har fuktskader viser en undersøkelse Folkehelseinstituttet har gjort på oppdrag av Helsedirektoratet.


Fukt og muggsoppskader . Sopp og alger kan skade treverket i boligen din. Husmaling At folk boltrer seg med farger innendørs er helt klart moro.

Hvis det derimot er kommet unormal muggsopp vekst inne , er sporeinnholdet i inneluften annerledes og gjerne dominert av en eller kanskje to arter. Vinteren er den verste tiden for fukt og muggsopp i boliger. Muggsopp finnes overalt, så vel innendørs som utendørs.


Dette er viktig for både det forebyggende arbeidet og . Istedet er det muligens plasten som forårsaker det, eller . Klima, temperatur og fuktighet påvirker både mengden og type . Vekst av muggsopp på materialer inne avhenger av fysiske og kjemiske egenskaper i materialene, næringsinnhol hva de er forurenset av og . Muggdannelse i hjemmet kan være en mulig skadelig helserisiko. Mugg er en type sopp som kan leve både innendørs og utendørs. Vanlige bygningsmaterialer . Innendørs finnes sporene også i tusentall. Men finner en spore fuktig flate på et organisk materiale, våkner den opp og . De fleste tørker ut eller er inaktive.


Derfor er slike bygg ekstra utsatt for muggsopp om vinteren, sier daglig. Når denne væsken ikke luftes ut, lukker man problemet inne , sier . Vedvarende fukt og vekst av muggsopp på overflater innendørs og i . Mycoteam, som regel kondens, høy.

Allerede i Mosebøkene kan man lese at menneskene hadde problemer med sopp i hus. Regelen var at dersom det ble oppdaget sopp skulle presten kontaktes. Den beste tiden å sjekke boligen for fukt og muggsopp er nå i de. Fjerning av sopp , som har satt seg på overflatene av – f. Hvis det er spørsmål om det er unormale mengder eller typer av muggsoppsporer i luften, kan dette avklares ved en luftanalyse.


Luftanalyser tatt ute og inne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.