torsdag 25. april 2019

Bygge natursteinsmur

Bygg en ramme (saling) og strekk ut muresnorer for å få muren rett og . En video som viser hvordan en murer med naturstein. Videoen viser teknikken som ligger bak en.

Ved bygging av en stor terrengmur kreves det kunnskap for å bygge og det krever stor stein. På kort tid kan du tørrstable en pen og praktisk mur i hagen. Jeg syns ikke det, men meningene er kanskje delte. Verre er det at jeg mistenker at spørsmålet blir oppfattet som irrelevant, ja dumt, .

Skal man lage en mur med høyde over to meter, brukes også et såkalt . Jeg lurte på om noen har erfaring eller gode tips ved muring av støttemur i naturstein? Det er ikke tørrstabling, men sprengt stein i størrelse . Vi har nylig bygd bolig, og har en del igjen på utearealene. Fikk i går et tilbud på natursteinsmur mm som jeg synes er ganske stivt priset. På tomten nå trenger jeg en ca meter høy, meter lang mur som jeg i gang med å bygge.


Det er ikke store krefter som vil stå bak muren, . Tørrmurer kan bygges opp til meter, men så høy mur er lite praktisk fordi fundamentet blir ufor-. Anleggsgartner Svein Dalen viser deg hvordan du lager en støttemur på en enkel måte. Tørrmuring er å lage konstruksjoner med naturstein uten bruk av bindemiddel. Natursteinen er gjerne hentet lokalt og har varierende form og . Husk på at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm.


Må du ha flere trinn, bygger du videre etter samme prinsippet. Rennesøy Stein AS har et flott steinbrudd lokalt på Rennesøy. Vi har stein som kan brukes til nesten alt!


Steinen er lett å håndtere og enkel å bygge med. Vi snakker om å bygge med forskjellige typer murblokker som stables og sikres på forskjellige måter. Og så har vi lest at en mur med runde natursteiner i den høyden må være. Det heter seg at det er en kunst å bygge en natursteinsmur, og å . Kan bygge uten å søke (altså ikke søknadspliktig).


For fire år siden revolusjonerte vi hagen med gravemaskin og nye murer. Siden det har vi gradvis lagt til nye elementer, og i forrige uke fikk . DET HELLER: For at ikke myren skal rase sammen idét du snur ryggen til den, må du bygge den med 8-graders helling bakover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.