onsdag 31. oktober 2018

Bygge forstøtningsmur

Dette gir en solid og elastisk mur som er lett å montere uten store krav. Når du skal sette opp forstøtningsmur er det tre ulike kategorier som er aktuelle. Kan bygge uten å søke (altså ikke søknadspliktig).

Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker. Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange . Vedlikehold alene gir ikke Gode bygg for eit betre samfunn Svein Bjørberg. Også rundt bed kan en liten mur skape trivsel og stemning.

En mur kan både være dekorativ og praktisk - og former, farger, strukturer og materialer bidrar til varierte. Et trappeelement som gjør det enkelt å bygge trapp! Må du ha flere trinn, bygger du videre etter samme prinsippet. Vi snakker om å bygge med forskjellige typer murblokker som stables og sikres på forskjellige måter.


Noe av det vanskeligste ved å lage en støttemur, er å gi den riktig helling. Her gjelder det å bruke hodet når du bygger. Mur etter snor, og bruk vateret hyppig både horisontalt og vertikalt. Denne grillen er så enkel å bygge at du nesten kan starte å byg-. Bygg en ramme (saling) og strekk ut muresnorer for å få muren rett og . Norsk Kommunalteknisk Forening, NKF byggesak, Postboks 19Vika, 01Oslo.


Vi har skråtomt og skal bygge støttemur for å utnytte arealet vesentlig mer enn i dag. Muren blir nok totalt 30-meter, og går fra ca meter opp . Derme hva er billigste, men likevel stødig nok måte å bygge mur på? Det trenger ikke å være fin på veggsiden, . Jeg skal støpe en støttemur som forlengelse av grunnmuren (Leca) på huset. Muren skal følge retningen på grunnmuren i meter og så . Forstøtningsmur som ligger minst meter fra nabogrensen, kan være inntil 0. Forstøtningsmurer eller støttemurer skal hindre terrenget fra å gli ut.


Forstøtningsmurer må ha byggetillatelse etter plan- og bygningsloven. Mindre bygg som eksempelvis mindre levegger, forstøtningsmur, mindre fylling, planering av terreng, intern vei og biloppstillingsplasser for . Anleggsgartner Svein Dalen viser deg hvordan du lager en støttemur på en enkel måte. Se våre leggeanvisninger for mur og støttemur.


Mange lurer på hvor høyt man kan bygge med granitt mur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.