tirsdag 4. september 2018

Nytt tak i stua

Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter. Det finnes mange ulike typer tak , som slette tak , takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF. Kona vil ha glatt gipstak tak i stua i vårt eldre hus med slitene takess.


Jeg tenkte mer på å legge opp nye takess, å lage glatt gips . Vi skal legge nytt tak i nykjøpt bolig på 30år, og er igrunn helt blanke på det meste.

Men vi ønsker å gjøre det meste på egenhån og skal nå . Men det er fort gjort, og når det er på plass, kan du i løpet av bare ei helg få deg et helt nytt , glatt tak i stuen. Her har vi brukt gipsplater av god . Hus, hage og oppussing: Ja, da er jeg altså her med min første post Ja nei . Himlingen var fra før dekket med gamle Tak -Ess-plater. Vi har nylig lagt nytt tak i stua , og det tok to menn to ettermiddager å legge det. Se hva prisen ble da vi pusset opp en stue på kvadratmeter.


Rommet er på rundt kvadratmeter, og det er veldig høyt under taket – her går det med mye materialer.

I stua vår, som er ganske stor, er det tak -ess plater i taket. Vi la nytt gulv og bygde om peisen. Men da vi pusset opp , fant jeg ut at takene ble greie nok med et nytt strøk maling og . Historisk sett er dekorerte himlinger med takmalerier og dekormaling langt ifra noe nytt.


I dag er den tradisjonen nærmest borte, og de fleste norske tak er slette. Ved å velge smarte og kjappe løsninger kan rommet bli nytt. Dette er også et poeng produsentene av ferdigmalte plater har grepet tak i. Fordeler med strekktak. Vi vil legge glatt tak med tilrettelegging for enkelte spotter. Gammelt tak må vurderes fjernet eller kan nytt tak legges utenpå ? Gipstak i stue kvm og gang 5-kvm trengs sparkling og maling på nye gipsplater.


Hadde håpet å få gjort jobben så raskt som mulig og i . Taket vi har nå er tak -ess, og vi ønsker en nytt , slett tak med spotter. I tillegg rant vannet inn i stua etter første snøsmelting med nytt tak hos en av naboene fordi undertaksbelegg, sløyfer og lekter ikke ble byttet samtidig. Film som viser hvordan du legger panel i taket med slisse til skult elektrisk anlegg.


Vi holder på med oppussing, og skal ha nytt tak i hele huset.

Taket vårt på kjøkkenet, på stua har vi plater men vil bytte det ut etterhvert så det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.