fredag 23. mars 2018

Olje til gulv

Malte og lakkerte gulv må slipes helt ned til bart treverk. Det tar tid å olje et gulv , men vanskelig er det heldigvis ikke. Kjøp av etterbehandling: Vi kom frem til at gulvolje av typen Hvit var det beste for oss.


Fordelen med olje er at man får en ekte, matt og deilig . Lakk eller olje – det har vært det det store spørsmålet ved behandling av tregulv , møbler og paneler i våre boliger. Den største forskjellen .

Er du ute etter å friske opp tregulvet ditt og ønsker en mer utradisjonell løsning enn vanlig lakk eller olje , er ”farget olje ” et spennende alternativ. Enten du har gulnet furugulv, en slitt parkett eller et splitter nytt tregulv , kan du gi gulvet en ekstrem forvandling med farget olje. Oljen kan fargetilsettes i mange fargenyanser. TreStjerner Gulvolje gir gulvet en flott glød og fremhever treets naturlige nyanser. Et oljebehandlet gulv føles mykt . I denne artikkelen ønsker jeg å informere om hvordan et oljet eller hvitoljet parkettgulv skal pleies med pleieolje.


En oljet eller hvitoljet parkett er . Naturell olje gir gulvet et honninggult . Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje , lakk, voks, såpe eller maling.

Dette bjørkegulvet ble behandlet med olje og voks for år siden. Tar man godt vare på gulvet , samt benytter gode produkter, er det ikke nødvendig å gjenta . Brukes på alle typer gulv av heltre, parkett og kork. Osmo Hardvoks- Olje er meget slitesterk, enkel å påføre, renholde og vedlikeholde.


Iveren etter å legge renoveringen bak meg og flytte inn i leiligheten gjorde at gulvet kun fikk en omgang med oljing. Nå har det gått både vinter . Nytt gulv med farget olje. Mange velger å skifte ut hele gulvet , men en fornyelse av gulvet behøver ikke å være fullt så omfattende.


De siste årene har det helt klart blitt mest populært med oljede gulv. Olje kan brukes på alle ubehandlede og nyslipte tregulv ,både parkett og heltre. Jeg glemte visst å lese meg opp på hvordan oljing av gulv skal foregå, i min naivitet.


Der ble det brukt for mye olje og ikke tørket av skikkelig. I motsetning til et lakket gulv , kan slitasje på hardvoksolje repareres lokalt uten bruk av store maskiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.