torsdag 19. november 2015

Bygge inn pipe

Jeg har en pipe som i dag står inntil en vegg kledt med gipsplater. Vi ønsker derfor å kle inn denne pipen med gipsplater eller bygge denne . Er det lovlig å kle inn pipe med spon- og gipsplater? Sigge i sin tråd på ByggeBolig.


BRANNFARE: Her har boligeier kledd inn pipa i hjørnet. Men et ildsted og en pipe betyr også at man må være bevisst på brannsikkerhet, og i.

TILDEKKING: Piper skal ikke under noen omstendigheter bygges inn eller på . Jeg har nettop kjøpt nytt hus, og fikk en peis installert i 1. Det er ikkje lov å kle inn ein teglskorstein. For teglskorstein skal pipeløpets indre flate være minst 2mm fra brennbart materiale, se fig. Den er år gammel og brukes til vedfyring i 1. Jeg mener å erindre at jeg . Kan man kle inn disse brannmurene i den etasjen hvor det ikke lenger.


Søsteren min hadde pipebrann for en stund siden, de hadde ovn i 1. Pipa her bygges til bruk for en ny vedovn, inntil en lett trevegg.

Pipe av murt eller støpt materiale skal fra grunnen av oppføres på ubrennbart materiale som motstår. Dette for å hindre at røykgass trenger inn i annen bo-. Murpipe blir kanskje vanskelig dersom du ikke vil bygge om boligen, men stålpipe kan du installere. Ikke slår det hull på budsjettet og du slipper ukesvis med . Montering av pipebeslag er et tiltak som endrer utseende på en pipe.


Jøtul Stålpipe passer alle ildsteder, alle typer brensel, badstuer, hytter og hus. Stålpipe henter luft utenfra gjennom en kanal i pipen, og fører denne inn i . For selv om vedovnen er fjernet fra din bolig, kan pipeløpet fortsatt være i bruk av. Da disse boligene ble bygget var det vanlig med gipsstukkatur mot taket.


Pipe er et problem siden den helst skal være synlig (fra sider?) og ikke kan bygges inn. Men det er klart - alt er mulig. Sjekk om du må sende byggesøknad for ildsted eller skorstein eller om en ansvarlig søker må sende inn byggesøknaden din.


Argumentene er gode for Nordpeis og Webers nye peis og pipe i ett. Da den tredje peisovnen ble satt inn , gikk det på en time. Nordpeis Stålpipe er utviklet og typegodkjent for å gi maksimal sikkerhet og ytelse sammen med våre.


Brannmur kan bygges opp av Lecablokker eller tilsvarende produkt, murstein ( teglstein), Siporex eller tilsvarende produkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.